Μια πιο δίκαιη χώρα.

Η Κεντροδεξιά σε όλο τον κόσμο, έχει διαχρονικά ένα μεγάλο πρόβλημα. Δε γοητεύει με τις ιδέες της και σπάνια αναδεικνύει ηγέτες, που με το λόγο τους επιτρέπουν συνειρμούς για θαύματα. Αυτό όμως είναι το τίμημα των ιδεών που πιστεύουμε. Ιδέες, που δε χαϊδεύουν αυτιά, υπηρετούν την Πατρίδα και δεν αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως μάζα.

Η Νέα Δημοκρατία αδιαμφισβήτητα είχε το δικό της μερίδιο ευθύνης στη χρεοκοπία της χώρας. Είτε γιατί συνέχισε αδιέξοδες πολιτικές, που μας οδήγησαν στο Μνήμονιο· είτε γιατί δεν τις ξεμπρόστιασε έγκαιρα. Το μαστίγωμα όμως για το χθες, πρέπει να τελειώσει. Η ευθύνη δεν είναι διαγενεακή.

Το 11ο Συνέδριο του κόμματος, είναι μπροστά μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής της προσπάθειας όλων μας, καλείται να λύσει μια δύσκολη άσκηση. Να κερδίσει τις εκλογές με βασικό όπλο την αλήθεια και ταυτόχρονα σταδιακά να εκπαιδεύσει την κοινωνία σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης μέσα από τον προγραμματικό του λόγο. Ένα λόγο δίχως άκριτες υποσχέσεις, αλλά με ξεκάθαρες, κατανοητές απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα.

Αδιαμφισβήτητα, η Νέα Δημοκρατία γυρίζει σελίδα. Αναγεννάται σε μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη· δυναμική, που εξελίσσεται και αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες. Με νέα πρόσωπα, διαφορετική επικοινωνία και γρήγορο βάδισμα.

Στόχος μας, πρέπει να είναι το πέρασμα σε μια νέα εποχή διαφορετικής πολιτικής κουλτούρας, όπου θα κυριαρχούν το μέτρο και η λογική. Και η συνεχής λογοδοσία. Οι πολίτες πρέπει να νιώθουν σίγουροι και ενημερωμένοι για όσα γίνονται, ώστε να μην αφήνουμε περιθώρια στο λαϊκισμό.

Σ’ αυτή την πορεία, έχουμε ανάγκη όλους τους πολίτες. Κανείς να μη μείνει πίσω. Ξεκινώντας από τη σταθεροποίηση της οικονομίας, πρέπει να χτίσουμε μια πιο δίκαιη χώρα. Όπου ο νόμος θα ισχύει για όλους, το κράτος θα υπάρχει μόνο στο βαθμό που είναι αναγκαίο και χρήσιμο… και οι ίσες ευκαιρίες όχι ζητούμενο, αλλά βάση κάθε πολιτικής.